Verksamhet och skötsel av bad
Det är krävande att ta hand om ett badhus. I Verksamhet och skötsel av bad tar vi ett grepp om städning och hygien ur olika perspektiv. Men också om energieffektivisering, verksamhetsutveckling, lagar, regler, egenkontroll och allt annat som krävs för en fungerande badanläggning med goda effekter.
Badhusfötter i badhuset – att förebygga och åtgärda
Utbrott av badhusfötter är trist. I första hand för den drabbade, men också för dig som arbetar på badhuset. I den här artikeln går vi övergripande igenom bakterien som orsakar badhusfötter, vilka åtgärder du ska sätta in vid ett utbrott och hur du kan arbeta förebyggande.
april 20, 2023
Parasiter, bakterier, virus och gaser – vad gömmer sig i badhuset?
I badhusmiljön kan det finnas en hel del otrevligheter. Kemiska biprodukter så som trikloramin och trihalometaner, men även bakterier, virus och parasiter. Ett exempel är Pseudomonas aeruginosa, en bakterie som inte bara har ett krångligt namn, men som också orsakar så kallade ”badhusfötter”. I den här artikeln listar vi dessa och några till.
februari 9, 2023
Städ och hygien i badhus – att hjälpa besökaren göra rätt
Bristande besökarhygien är ett vanligt problem i badhus. Men det är inte säkert att besökaren alla gånger förstår varför hygien i badet är så viktigt. Genom att sprida kunskap, vara tydlig i din kommunikation och underlätta för besökaren kan mycket vinnas.
februari 8, 2023
Det gamla badhuset – vad hinner ske på 50 år?
Över 200 badhus i Sverige har passerat 50-strecket. Under åren har mycket hunnit ske. Många badhus har sedan de byggdes, fått fler attraktioner, högre vattentemperaturer och fler besökare, trots att de inte var konstruerade och dimensionerade för det. Hur har den utvecklingen påverkat anläggningarna?
februari 7, 2023