Verksamhet och skötsel av bad

Det är krävande att ta hand om ett badhus. I Verksamhet och skötsel av bad tar vi ett grepp om städning och hygien ur olika perspektiv. Men också om energieffektivisering, verksamhetsutveckling, lagar, regler, egenkontroll och allt annat som krävs för en fungerande badanläggning med goda effekter.

Parasiter, bakterier, virus och gaser – vad gömmer sig i badhuset?

Parasiter, bakterier, virus och gaser – vad gömmer sig i badhuset?

I badhusmiljön kan det finnas en hel del otrevligheter. Kemiska biprodukter så som trikloramin och trihalometaner, men även bakterier, virus och parasiter. Ett exempel är Pseudomonas aeruginosa, en bakterie som inte bara har ett krångligt namn, men som också orsakar så kallade ”badhusfötter”. I den här artikeln listar vi dessa och några till.

Läs artikel

Badhusbloggen - städ och hygien i ett badhus

Städ och hygien i badhus – att hjälpa besökaren göra rätt

Bristande besökarhygien är ett vanligt problem i badhus. Men det är inte säkert att besökaren alla gånger förstår varför hygien i badet är så viktigt. Genom att sprida kunskap, vara tydlig i din kommunikation och underlätta för besökaren kan mycket vinnas.

Läs artikel

gamla badhus

Det gamla badhuset – vad hinner ske på 50 år?

Över 200 badhus i Sverige har passerat 50-strecket. Under åren har mycket hunnit ske. Många badhus har sedan de byggdes, fått fler attraktioner, högre vattentemperaturer och fler besökare, trots att de inte var konstruerade och dimensionerade för det. Hur har den utvecklingen påverkat anläggningarna?

Läs artikel