Innovationer, forskning och trender inom bad

Hur har vi hamnat där vi är nu och hur ser framtiden ut? I Innovationer, forskning och trender inom bad tittar vi både bakåt och framåt, gör trendspaningar, samt kastar ett öga på forskning och ny teknik.

Den tysta och halksäkra skvalprännan

Weedo-rännan är en innovation som slår två flugor i en smäll. Ljudnivån i simhallen minskar med 15-25 decibel och golven blir mer halksäkra. Läs historien om hur vi tog fram denna innovation och vad den innebär.

Läs artikel

We Group Lunnevibadet Grästorp 8

Så många badhus och simhallar behövs i Sverige

Sverige är i ett skriande behov av fler badanläggningar. Stora familjebad och 50-metersbassänger behövs givetvis, men framförallt behövs enkla, ändamålsenliga och kostnadseffektiva simhallar.

Läs artikel

Badhus, drunkningar och alternativkostnader

Att badhus kostar pengar är något som ofta hörs i debatten. Men vilka kostnader hade vi haft om badhusen inte funnits? Den frågan förtjänar också utrymme. Björn Synneby, miljöekonom på We Group, förklarar värdet av alternativkostnader.

Läs artikel

Nyligen köpt äventyrsbad i Fredrikshamn? Läs detta!

I den här artikeln vänder vi oss till dig som ska ta över driften av äventyrsbad i Fredrikshamn. På We Group har vi stor erfarenhet av äventyrsbad i Fredrikshamn och vi delar gärna med oss av våra tips och erfarenheter.

Läs artikel

Bastu och hälsoeffekter – mer än skön avkoppling

Att bada bastu regelbundet är inte bara skönt och avkopplande. Forskningen visar på stora hälsovinster. Vi har tittat på forskningsläget och pratat med "bastudoktorn" Hans Hägglund.

Läs artikel

Badhusen och dess intressenter – vem bygger vi för?

Ett badhus är en plats som samlar många intressen som ibland står i strid med varandra. Vi har skrivit en resonerande text där vi uppmuntrar till respekt och erkännande av varandras intressen.

Läs artikel

Påklädda personer i bastu med badanka

Vi reder ut i bastudebatten

Nakenhet i bastu är uppenbarligen ett ämne som väcker känslor hos många. Men handlar frågan verkligen om nakenhet? Som badhusexperter känner vi en skyldighet att reda ut ett och annat.

Läs artikel

Virtuell vattenträning – en förnyelse av vattengympan

Ökad kundnöjdhet, nya användare och fler besökare till badhus och spa-anläggningar. Det är resultatet av virtuell vattengympa. Hydrohex heter företaget som intagit en stark position på det här området. Vi har pratat med en av deras säljare.

Läs artikel

Badhusets utveckling i Sverige

Badhusets utveckling i Sverige

Från varmbadhuset med sina många badkar och 30-talets simkunnighetsfokus till 80-talets äventyrsbad och dagens familjebad. Synen på våra badhus och vad de ska innehålla har skiftat genom historien. Badhusets utveckling i Sverige är inte bara en berättelse om bad, utan säger också mycket om samtiden. Vad säger vår samtid om framtidens bad?

Läs artikel

Badhusbloggen - därför ska du vara naken i bastun

Därför ska du vara naken i bastun

Bastu-etikett kan se olika ut beroende på var och bland vilka vi befinner oss. För vissa är det helt självklart och naturligt att vara naken i bastun och för andra är det helt otänkbart. Oavsett var man står i frågan, finns det fysiologiska och mentala anledningar att släppa badkläder och handduk. Men ta ett steg i taget!

Läs artikel