Innovationer, forskning och trender inom bad

Hur har vi hamnat där vi är nu och hur ser framtiden ut? I Innovationer, forskning och trender inom bad tittar vi både bakåt och framåt, gör trendspaningar, samt kastar ett öga på forskning och ny teknik.

Virtuell vattenträning – en förnyelse av vattengympan

Ökad kundnöjdhet, nya användare och fler besökare till badhus och spa-anläggningar. Det är resultatet av virtuell vattengympa. Hydrohex heter företaget som intagit en stark position på det här området. Vi har pratat med en av deras säljare.

Read More

Badhusets utveckling i Sverige

Badhusets utveckling i Sverige

Från varmbadhuset med sina många badkar och 30-talets simkunnighetsfokus till 80-talets äventyrsbad och dagens familjebad. Synen på våra badhus och vad de ska innehålla har skiftat genom historien. Badhusets utveckling i Sverige är inte bara en berättelse om bad, utan säger också mycket om samtiden. Vad säger vår samtid om framtidens bad?

Read More

Badhusbloggen - därför ska du vara naken i bastun

Därför ska du vara naken i bastun

Bastu-etikett kan se olika ut beroende på var och bland vilka vi befinner oss. För vissa är det helt självklart och naturligt att vara naken i bastun och för andra är det helt otänkbart. Oavsett var man står i frågan, finns det fysiologiska och mentala anledningar att släppa badkläder och handduk. Men ta ett steg i taget!

Read More