Att tänka på när man bygger badhus


Det finns givetvis miljoner saker att tänka på när man skall bygga badhus eller simhall och vårt ansvar är att guida och stötta dig i dina beslut. Vi har listat ett par saker som är bra för dig som beställare att tänka på inför ditt badhusprojekt:

Livscykel

Beräkna livscykeln, såväl ekonomiskt som miljömässigt. Vem skall förvalta badhuset? Har vi gjort en affärsplan? Vilken effekt vill vi uppnå och för vem? Varför investerar vi pengar i detta, vision och effektmål? Hur planerar vi för en föränderlig verksamhet?

Läs mer

Placering

Badhusets placering och kapacitet. Hur ser nuvarande och kommande detaljplan ut? Hur stort besöksantal vill vi ha? Var är skolor och idrottsplatser placerade? Hur ser åtkomsten och markförhållandena ut till den planerade platsen? Vilka anslutningspunkter finns?

Läs mer

Behov

Vad för typ av badhus eller simhall som efterfrågas och vilka intressegrupper som kan involveras tidigt i processen. Vilka verksamheter vet vi måste finnas? Vilka andra finns det en efterfrågan på? Vilka synergier kan vi hitta mellan olika intressegrupper?

Läs mer

Ekonomi

Att tidigt i projektet förstå och lokalisera problem och möjligheter för att undvika en negativ påverkan på ekonomin.  Har du som beställare koll på sambandet mellan påverkan vs. kostnad i de olika projektskedena? Har vi ett engagerat team som är delaktiga i processen?

Läs mer

" Vårt val har varit helt och hållet baserat på kompetens i badhusets alla delar, behov, förvaltning, regelverk etc. Vi som beställare känner delaktighet i hela resan. "

— Mats Dahlberg, VD Kirunabostäder

När du vill ha någon som gjort det förr


På We Group arbetar vi uteslutande med badhus, simhallar och spaanläggningar. Vi har varit en stabil partner i över 100 badhusprojekt från Kiruna i norr till Kristianstad i söder och är Nordens enda renodlade konsultbolag inom bad. Behöver du hjälp med en förstudie, ett komplett badhus eller rådfråga en sakkunnig? Inget jobb är för litet eller för stort för våra specialister. Slå en signal så kan vi grotta ner oss tillsammans, sådant älskar vi. Välkommen att bada med oss!

Specialister som ser helheten


Då du som beställare troligtvis bara bygger badhus en gång i livet, bistår vi dig med den långa erfarenhet vi besitter. Vi har specialistkompetenser inom alla områden som krävs, från att rita och projektera nya badhus till att underhålla och förbättra befintliga. Våra arkitekter, ingenjörer och projektledare bedömer badhusprojekten utifrån hela livscykeln ur ett såväl ekonomiskt som hållbart miljöperspektiv. För oss är varje projekt unikt och vi är lika angelägna som du att badet blir en stor upplevelse för besökare och en trivsam arbetsplats för personalen. Vi ser helheten.

Bygga badhus och simhall_hopptorn

Vår process


Vi gillar alla projekt, stora som små, och hjälper dig en bit på resan eller hela vägen när du ska bygga badhus. Här beskriver vi vår process med en generell tidsåtgång och kostnadsosäkerhet. Beroende på omfattningen av badhus eller simhallsprojektet kan det inkludera ett delmoment eller hela flödet. De olika skedena är: program, projektering, upphandling, produktion och förvaltning.

Ladda ner PDF

Team We Group

Vi utgår från hjärtat av Göteborgs allra heligaste – Fiskhamnen.
Med över 60 medarbetare är vi ett starkt team som tryggt och träffsäkert hjälper dig genom ditt projekt. Vi på We Group har arbetat med badhus sedan 90-talet och varit en stabil partner i över 100 badhusprojekt.

Vi är ditt badplank


Vill du ha råd, testa en idé eller ha hjälp med ett helt badhus? Inget jobb är för litet eller för stort för våra specialister. Kontakta oss så kan vi grotta ner oss tillsammans.    Några av våra badhusprojekt

    Badhusartiklar

    Senaste artiklar från Badhusbloggen