Reportage och personporträtt

Därute kryllar det av intressanta projekt och kloka människor. I Reportage och personporträtt tittar vi närmare på spännande badhusbyggen och träffar lika spännande människor.

Arkitekten bakom badhusen – möt Axel Robach

Axel Robach är arkitekt på We Group och har arbetat med många projekt sedan han började här 2015. I den här artikeln berättar han om sin syn på arkitektur och vad som är viktigt när det handlar om badhus och dess utformning.

Läs artikel

Åsa Jansson Kristianstads badrike

Kristianstads badrike – ett år efter invigningen

Den 30 september 2022 var det pompa och ståt i Kristianstad. Blåsorkestern var på plats och det bjöds på tal och cirkusuppvisning. Det gamla Tivolibadet hade hängt med sedan 1957, men nu skulle Kristianstadborna äntligen få springa in i ett nytt och modernt badhus. Hur har det första året varit? Åsa Jansson, badhuschef på Kristianstads kommun, kan svara på det.

Läs artikel

Anna Lindberg om Fritidsbanken, simhoppning och badhus. We Group Badhusbloggen

Anna Lindberg i ett samtal om Fritidsbanken, simhoppning och badhus

Vi åkte ner till Vejbystrand i nordvästra Skåne och träffade på Anna Lindberg. I det här reportaget dyker vi ned i Fritidsbankens viktiga arbete, men också bristen på tävlingsanläggningar för simhoppare, behovet av landträning, tiometerstornets betydelse och en hel del annat.

Läs artikel