Idéer från#tankesmedjan

Året 2020Vi kommer att minnas detta som starten på en ny och annorlunda tid.

En kristid då vi var helt i händerna på tekniken för att kunna ha kontakt med omvärlden. Den kris världen har upplevt under den senaste tiden leder till nya möjligheter och nya tankar. För oss lockar det fram mängder med kreativitet.

Inom koncernen har vi många tänkare, visionära ledare och extremt kreativa personer. Vi har börjat vänja oss vid en värld med mindre affärsresor, en värld som utan tvekan mår bättre utan den påfrestning de senaste årtiondenas massresande över planeten har lett till. Givetvis kommer människor att fortsätta resa men vi är säkra på att den inhemska turismen kommer att öka markant de närmsta åren. Vi tror på en större efterfrågan på det småskaliga. Det nära!

Samtidigt tror vi att mycket av den teknologi vi ser idag bara befinner sig i sin linda. Interaktion och möten ansikte mot ansikte kommer alltid att behövas men det finns så mycket teknik kvar att utveckla, förfina och bygga.

Allt på rullskidsskyttearenan handlar om folksport, hälsa och friluftsliv.

Öka din styrka i gymmet, finslipa dina färdigheter på skjutbanan och öka motionen i rullskidspåret.
Inbyggd kyla i spåret med effektiv tillförsel av konstgjord snö säkerställer att spåren håller toppskick hela vintern.

Tänk dig ett helt smörgåsbord med längdåkningsspår från december till slutet av mars. Den breda mångfalden av spår och distanser passar för både klassisk- och fristil och möjliggör fantastisk motionsträning för både nybörjare och elit.

Den sportiga pulsen fortsätter under de varmare månaderna.

Från april till november kan du nyttja de asfalterade spåren för rullskidåkning, sommarskidskytte och trailrunning. Arenan har många användningsområden, kan nyttjas för en billig peng och ALLA är välkomna.

Troligen byggs det inga läktare, istället skapas grönytor som folk kan befolka. Kanske det kommer finnas regnskydd och inbyggda värmeslingor.

Det bygger på folkhälsoinitiativet och på förstånd! Här samlas familjer, motionärer, professionella skidskyttar, gamla och unga för att motionera eller bara beskåda all form av aktivitet från picknic-filten.

Rullskidsskyttearena.


Framtidens Arena #2

januari 13, 2021

EN SOMMARVARIANT AV SKIDSKYTTE MED INBYGGD KYLA FÖR VINTERN.Snikens kulle.


Framtidens Arena #1

november 30, 2020

EN PANDEMISÄKRARE ARENA I FORM AV ETT LANDSKAP AV KULLAR DÄR ÅSKÅDARNA KAN VÄLJA ATT PLACERA SIG PÅ DET AVSTÅND DE SJÄLVA ÄR BEKVÄMA MED.


Kommer Corona leda till att vi blir mer tveksamma till folksamlingar? Med all sannolikhet!

Vi tror att de kommande åren kommer att föra med sig mycket nya möjligheter och mer ny innovativ interaktionsteknik än vad vi idag kan ana. Interaktionsteknik som möjliggör ett bredare spektra av valmöjligheter för var och en att fatta beslut om hur vi interagerar och hur vi väljer att distansera oss till folksamlingar. Vi tror att man allt mer kommer att låta den enskilda individen själv fatta sitt beslut kring hur komfortabel man är med närhet till andra människor.

Corona leder till beteedeförändringar - Trängsel och platser med mycket folk gör att många ryggar tillbaka.

Vissa väljer kanske att följa liveevenemanget via digital AI-teknik. Vissa kommer vilja vara på plats men kommer välja att placera sig på bekvämt och ”säkert” avstånd till andra fans. Många kommer troligen vara helt komfortabla med att trängas allra längts framme vid scenen.

Framtidens arena kommer att anpassas för att kunna ta emot alla typer av besökare och erbjuda en plats som passar både den som vill hålla avstånd, den som är försiktig och den som är helt bekväm att vistas nära andra människor.