Det var ett bra tag sedan vi rapporterade om bygget av Larslunda simhall i Strängnäs. Ida Råkeberg är, som biträdande projektledare, mitt i hetluften.

Hej Ida! Hur långt har bygget kommit nu?

– Nu börjar man se de första formerna av byggnaden. Betongstommen i källaren är färdig och 25-metersbassängen har fått sin botten. Snart är det dags för murade väggar, dörrar och installationer, vattenreningen till exempel, ska påbörjas inom kort. I april och maj kommer väggarna växa fram på plan två och till sommaren är det dags för taket.

Härligt! Berätta om din roll på bygget!

– Jag arbetar mycket med administration och den praktiska delen av frågor rörande arbetsmiljö och arbetsmiljörisker. Det är ju något som aktualiserats i samband med branden på Oceana i Göteborg. Det handlar bland annat om att upprätta dokumentation men också om att föra en ständig dialog med aktörerna på plats, i takt med att byggnaden växer och utvecklas. I början kunde det handla om sprängningsarbeten, nu kan det handla om fallrisker.

Strängnäs simhall är ditt första byggprojekt, hur hamnade du på det här jobbet?

– I mina tidigare jobb har jag varit spindeln i nätet. Jag tycker om projektledning helt enkelt. Men det kändes också lockande att som ung kvinna ta sig fram i en mansdominerad bransch och visa för andra unga tjejer att det är möjligt. Sen är bygg väldigt konkret med konkreta resultat, det gillar jag. Därför kändes det helt rätt att plugga till byggingenjör. Under studietiden fick jag praktik på We Group och sen fick jag erbjudande om anställning. Det var pang på med Strängnäs-projektet från dag ett, men det har gått bra och jag lär mig nya saker hela tiden.

Vilken resa! Vad har du för planer över påsken?

– Vara med min familj och passa på att ta det lugnt.

Och med de orden lämnar vi Strängnäs för den här gången.

Glad påsk från oss på We Group! 🐣