Nytt Badhus i Kiruna

Att hela staden flyttas vet hela världen om. Att det ska byggas ett nytt badhus centralt i den nya stadskärnan, med en ambition att bli en populär mötesplats, är inte lika känt. Här ska motion, nöje, rekreation och simsport samsas. We Group har hedersuppdraget att projektera, byggleda och driftsätta det nya badhuset så att de första simtagen kan tas till sommaren 2022.

#nyttbadkiruna

Med start i november 2020 publicerar vi varje månad en ny film från en utvald del av Kiruna nya badhus.

Nästa video publiceras om

#nyttbadkirunaVideo #3 OmklädningPUBLICERAD 2021-01-17

En glimt av omklädningsrummen i Kirunas nya badhus.

Badbesökare når via entréspärrarna vid receptionen omklädningsrummen och från dem duschrum, badgalleri och bassängrum. Från badgalleriet nås neutralt samtliga bassängrum.

I videon från Kiruna Nya Badhus får du en första glimt av hur omklädningsrum i den färdiga badanläggningen kommer att se ut när den står klar.

#nyttbadkirunaVideo #2 FoajéPublicerad 2020-12-17

Entré och foajé är belägna i byggnadens norra del.

En övre foajé är placerad på plan 2. Byggnaden har en tydlig mittaxel i badgalleriets inomhusgata som fungerar som en knutpunkt mellan anläggningens olika delar.

I den övre foajén finns reception/kassa och här är anläggningens servering strategiskt placerad för att betjäna torra som våta badgäster samt relaxbesökare.

#nyttbadkirunaVideo #1 ExteriörPUBLICERAD 2020-11-17

Materialvalet exteriört är valt för association till malm, berg, vatten och fiskfjäll.

Mörkt, tungt, hårdbränt tegel i kombination med en ljusare skiva av plåt. Den sistnämnda är vriden 45 grader och överlappande som fiskfjäll.

De mörka materialvalen står i kontrast till den vita snön. Dessa två material bryter ned den stora volymen och genom vinklade väggar skapas en dramatisk dynamik.


#nyttbadkiruna

4:e videon från Kirunas nya bad publiceras om


Få info när videon publiceras
MISSA INTE
SENASTE
VIDEON
FRÅN EN UTVALD DEL
AV KIRUNAS NYA BADHUS
Registrera dig och få
info när vi publicerar nästa video!