Nytt Badhus i Kiruna

Att hela staden flyttas vet hela världen om. Att det ska byggas ett nytt badhus centralt i den nya stadskärnan, med en ambition att bli en populär mötesplats, är inte lika känt. Här ska motion, nöje, rekreation och simsport samsas. We Group har hedersuppdraget att projektera, byggleda och driftsätta det nya badhuset.

#nyttbadkiruna

Här kan du se samtliga filmer som We Group skapat för utvalda delar av Kiruna nya badhus.

Nästa video publiceras om

Nytt badhus i Kiruna
#nyttbadkirunaVideo #11TeknikutrymmenPubliceras 2022-06-14

Under ytan i ett badhus.

Att bygga badhus är komplext. Att bygga Nordens mest energieffektiva badhus i norra Sverige ställer extra höga krav och nytänkande. Klimatet i Kiruna är extremt med stora snömängder, höga temperaturskillnaden mellan ute och inne, sommarens ljus och vinterns totala mörker.

Det nya badhuset tänjer rejält på gränserna, varje detalj måste sitta och man tvingas till att tänka nytt hela tiden. Allt detta gör att projektet har en extrem nivå när det gäller tekniska lösningar. Kirunas nya badhus blir ett högteknologiska badhus som är unikt i sitt slag.

#nyttbadkirunaVideo #10Kontor Arbetsplatser Publiceras 2021-11-05

Välkommen till jobbet.

Att personalen trivs och mår bra är en viktig framgångsfaktor. Vi har skapat ljusa, stora och fräscha personalutrymmen som nås via egen entré på markplan. Ett mötesrum som badar i ljus med plats för 10 personer och fyra fräscha kontor med arbetsplatser skapar arbetslust.

I pausrummet finns pentry, gott om plats och stora fönsterpartier som ger ett fint ljusinsläpp. I anslutning till kontoren finns personalens omklädning med dusch.
I videon från Kiruna Nya Badhus får du en första glimt av hur kontor och arbetsplatser kommer se ut när den står klar.

#nyttbadkirunaVideo #9Relax Varmpool KoppenPUBLICERAD 2021-09-17Publicerad 2021-03-17

Varva ner i varma pooler med norrsken.

Varmpool Koppen är en del av badhusets rofyllda relax på entréplan. Glid ner i 38 gradigt vatten eller varva ner vid brasan och samla tankarna. Generösa relaxytor med skön möblering och vackra björkstammar som sträcker sig ända upp till taket. De stora projektionsväggarna förstärker känslan av fjällmiljön och kanske är det norrsken som projiceras just idag.

I anslutning till Koppen breder relaxavdelningen ut sig med kall- och varmbad, Aufguss och varma källor. Den övre relaxen med sin servering nås via en trappa.

I videon från Kiruna Nya Badhus får du en första glimt av hur varmpoolen Koppen i den färdiga badanläggningen kommer se ut när den står klar.

#nyttbadkirunaVideo #8Relax ServeringPubliceras 2021-06-17

Välkommen till den övre Relaxen i Kirunas nya badhus.

Restaurang och servering för 50 personer i en härlig miljö där man återanvänt material med atmosfär från det gamla stadshuset.
Här kan du slappna av och njuta framför den sprakande brasan.

I videon från Kiruna Nya Badhus får du en första glimt av hur den övre relaxen i den färdiga badanläggningen kommer att se ut när badhuset står klart.

#nyttbadkirunaVideo #7FamiljebadPUBLICERAD 2021-05-17Publicerad 2021-03-17

Ta med hela familjen till Kirunas nya badhus. Här finns något för alla!

Det nya familjebadet är utformat i tre huvuddelar; småbarnsdel, barndel samt ungdom/vuxendel med bl.a. varmpool. I direkt anslutning till familjebadet finns även ett vattenrutschkanetorn med två banor.

I videon från Kiruna Nya Badhus får du en första glimt av hur Familjebadet i den färdiga badanläggningen kommer att se ut när badhuset står klart.

  • Småbarnsdel för vattenlek
  • Interaktiv vägg med vattensprut
  • Varmpool
  • Lekfigur med dusch
  • Servering till familjebad
  • Strömkanal och vågbassäng
  • Grotta med vattenfall
#nyttbadkirunaVideo #6MotionsbassängPublicerad 2021-04-17

En glimt av motionsbassängen i Kirunas nya badhus.

Det nya badhuset kommer bl.a. att innehålla en 25-meters motionsbassäng med 8 banor och läktare för 200 personer.

I videon från Kiruna Nya Badhus får du en första glimt av hur motionsbassängen i den färdiga badanläggningen kommer att se ut när den står klar.

#nyttbadkirunaVideo #5Multibad 2PUBLICERAD 2021-03-17Publicerad 2021-03-17

En glimt av Multibad 2 i Kirunas nya badhus.

Det nya badhuset kommer bl.a. att innehålla två multibad med höj och sänkbart mellangolv.

I videon från Kiruna Nya Badhus får du en första glimt av hur Multibad 2 i den färdiga badanläggningen kommer att se ut när den står klar.

#nyttbadkirunaVideo #4 Hopp- och LekbassängPublicerad 2021-02-17

Mosaiken "Djungelinteriör" av John Wipp.Konstverket följer med från gamla till nya badhuset.

25-meters hopp- och lekbassäng med härlig vattentemperatur på 28 °C och hoppmöjligheter från trampolin och hopptorn (1 – 5 meter).

Samtliga bassängrum nås direkt från badgalleriets inomhusgata.

I videon från Kiruna Nya Badhus får du en första glimt av hur Hopp- och Lekbassängen i den färdiga badanläggningen kommer att se ut när den står klar.

#nyttbadkirunaVideo #3 OmklädningPUBLICERAD 2021-01-17

En glimt av omklädningsrummen i Kirunas nya badhus.

Badbesökare når via entréspärrarna vid receptionen omklädningsrummen och från dem duschrum, badgalleri och bassängrum. Från badgalleriet nås neutralt samtliga bassängrum.

I videon från Kiruna Nya Badhus får du en första glimt av hur omklädningsrum i den färdiga badanläggningen kommer att se ut när den står klar.

#nyttbadkirunaVideo #2 FoajéPublicerad 2020-12-17

Entré och foajé är belägna i byggnadens norra del.

En övre foajé är placerad på plan 2. Byggnaden har en tydlig mittaxel i badgalleriets inomhusgata som fungerar som en knutpunkt mellan anläggningens olika delar.

I den övre foajén finns reception/kassa och här är anläggningens servering strategiskt placerad för att betjäna torra som våta badgäster samt relaxbesökare.

#nyttbadkirunaVideo #1 ExteriörPUBLICERAD 2020-11-17

Materialvalet exteriört är valt för association till malm, berg, vatten och fiskfjäll.

Mörkt, tungt, hårdbränt tegel i kombination med en ljusare skiva av plåt. Den sistnämnda är vriden 45 grader och överlappande som fiskfjäll.

De mörka materialvalen står i kontrast till den vita snön. Dessa två material bryter ned den stora volymen och genom vinklade väggar skapas en dramatisk dynamik.


#nyttbadkiruna

7:e videon från Kirunas nya bad publiceras om


Få info när videon publiceras
Nytt badhus Kiruna
MISSA INTE
SENASTE
VIDEON
FRÅN EN UTVALD DEL
AV KIRUNAS NYA BADHUS
Registrera dig och få
info när vi publicerar nästa video!