Göteborg, 13 juni 2024.

Vi är stolta över att presentera vårt senaste initiativ för att främja folkhälsa i Sverige. Vi kommer i ett konsortium tillsammans med ett par andra företag producera nyckelfärdiga simhallar.

Bakgrunden till detta är enkel: För att uppnå en god folkhälsa behöver vi rätt anläggningar. Besök på badanläggningar är en av våra populäraste fritidsaktiviteter – över hälften av Sveriges befolkning nyttjar dem minst en gång per år. Trots detta är en majoritet av våra nuvarande badhus över 40 år gamla och behöver moderniseras. Därtill har badhustätheten inte vuxit med den snabba befolkningsökningen. Vi behöver bygga närmare 500 badanläggningar i Sverige de kommande 10-20 åren. En majoritet av dessa anläggningar behöver vara enkla och kostnadseffektiva anläggningar där fokus ligger på simundervisning och motion.

Konsortiet kommer därför erbjuda:

  • Nyckelfärdiga, energieffektiva och miljövänliga simhallar som är enkla att underhålla och kostnadseffektiva att bygga.

Vi har redan ingått i ett samarbete med ledande aktörer inom olika områden för att säkerställa hög kvalitet och genomförbarhet. Anläggningarna kommer till en början finnas i tre olika storlekar för att passa olika kommuners behov och förutsättningar.

För mer information och vad detta innebär för din kommun, håll utkik på vår hemsida och Linkedin. Vi ser fram emot att dela fler spännande nyheter med er snart!

Självklart är du välkommen att höra av dig om du har frågor.

I den här artikeln berättar Mille Örnmark mer om bakgrunden till detta.

Vid frågor, vänligen kontakta:

press@wegroup.se

[contact-form-7 id="78787"]

Artiklar från badhusbloggen

We Group Lunnevibadet Grästorp 8

Så många badhus och simhallar behövs i Sverige

Sverige är i ett skriande behov av fler badanläggningar. Stora familjebad och 50-metersbassänger behövs givetvis, men framförallt behövs enkla, ändamålsenliga och kostnadseffektiva simhallar.

Arkitekten bakom badhusen – möt Axel Robach

Axel Robach är arkitekt på We Group och har arbetat med många projekt sedan han började här 2015. I den här artikeln berättar han om sin syn på arkitektur och vad som är viktigt när det handlar om badhus och dess utformning.

Badhusen och dess intressenter – vem bygger vi för?

Ett badhus är en plats som samlar många intressen som ibland står i strid med varandra. Vi har skrivit en resonerande text där vi uppmuntrar till respekt och erkännande av varandras intressen.

Anna Lindberg om Fritidsbanken, simhoppning och badhus. We Group Badhusbloggen

Anna Lindberg i ett samtal om Fritidsbanken, simhoppning och badhus

Vi åkte ner till Vejbystrand i nordvästra Skåne och träffade på Anna Lindberg. I det här reportaget dyker vi ned i Fritidsbankens viktiga arbete, men också bristen på tävlingsanläggningar för simhoppare, behovet av landträning, tiometerstornets betydelse och en hel del annat.

Badhusets utveckling i Sverige

Badhusets utveckling i Sverige

Från varmbadhuset med sina många badkar och 30-talets simkunnighetsfokus till 80-talets äventyrsbad och dagens familjebad. Synen på våra badhus och vad de ska innehålla har skiftat genom historien. Badhusets utveckling i Sverige är inte bara en berättelse om bad, utan säger också mycket om samtiden. Vad säger vår samtid om framtidens bad?

gamla badhus

Det gamla badhuset – vad hinner ske på 50 år?

Över 200 badhus i Sverige har passerat 50-strecket. Under åren har mycket hunnit ske. Många badhus har sedan de byggdes, fått fler attraktioner, högre vattentemperaturer och fler besökare, trots att de inte var konstruerade och dimensionerade för det. Hur har den utvecklingen påverkat anläggningarna?